header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie JJ Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen Keepersclub Zaalhockey
 
Keepersclub
Van de jongste keepers in de O9 tot en met de Senioren: de Keepersclub is er voor alle keepers van Schaerweijde. Het doel van de Keepersclub is om alle keepers naast hun teamtraining nog een uur individueel te trainen en keepersvaardigheden bij te brengen. En om deze groep hockeyspelers te ondersteunen en te stimuleren. De Keepersclub wordt geleid door enthousiaste vrijwilligers en een professionele keeperstrainer. Meerdere clubs in de omgeving hebben het voorbeeld van Schaerweijde inmiddels gevolgd.

Keepers
  • Bij de O9 staat er voor het eerst een keeper in de goal. Vanaf dat moment mogen alle teamgenoten afwisselend naar de keeperstraining komen. Iedere speler speelt twee wedstrijden als keeper en volgt dus twee keeperstrainingen. Zo kan iedereen kennis maken met het hockeykeeper zijn!
  • In de O10 komen de spelers nog steeds afwisselend naar de keeperstraining en verdedigen ze het doel tijdens de wedstrijden. Spelers die het superleuk vinden om te keepen en erover denken om vaste keeper te worden, mogen iedere week naar de keeperstraining komen, naast de teamgenoten die elkaar afwisselen. Het is dan tijd voor een eigen tas met een keeperspak.
  • Bij de Junioren, ParaHockey en de Senioren is het de bedoeling dat elk team een vaste keeper heeft. De keeper heeft dan iedere week, naast de teamtrainingen, één keer per week keeperstraining.

Keeperstraining
Tijdens de trainingen besteden wij aandacht aan een goede basishouding, het goed leren beheersen van de technische bewegingen, een goede timing en de juiste manier van ballen wegwerken.

Iedere woensdag krijgen alle keepers op veld 5 onder de bezielende leiding van ons clubicoon Arek Matuszak een vol uur keeperstraining. Arek is oud-keeper van Schaerweijde Heren 1 en voormalig keeper van het Pools Nationale hockeyteam. Ook is hij Lid van Verdienste van Schaerweijde vanwege zijn bijdrage aan het niveau van de keepers op Schaerweijde en zijn grote populariteit onder de jeugd.

De Jongste Jeugd krijgt training van Arek in samenwerking met jeugdtrainers uit de O12- en O14-lijn van Schaerweijde.
De Junioren en ParaHockey keepers krijgen training van Arek in samenwerking met jeugdtrainers uit de O16- en O18-lijn van Schaerweijde en de keeperstrainers van GoalieWorks.
De Senioren krijgen training van Arek in samenwerking met ervaren jeugdtrainers uit de O18-lijn van Schaerweijde.

GoalieWorks
De Keepersclub werkt samen met GoalieWorks. GoalieWorks is opgericht door o.a. Pirmin Blaak, de keeper van het Nederlands Elftal. GoalieWorks wil goede keeperstraining mogelijk maken voor iedere keeper die beter wil leren keepen. Om dit te bereiken hebben zij regionale keepersscholen opgericht waar iedere keeper welkom is. GoalieWorks levert keepertrainers van het hoogste niveau, waardoor elke training een mooi leermoment is.

Keepersmaterialen
Samen met de materiaalcommissie zorgen we ervoor dat iedere keeper over de juiste spullen beschikt om iedere week weer het doel te verdedigen. Een uitrusting voor een nieuwe keeper, materiaal dat te klein is of onverhoopt kapot is gegaan, samen met de materiaalcommissie lossen we dit op.

Keepersclinics
Meerdere keren per jaar zijn er clinics om de keepers-skills naar een hoger niveau te tillen. Schaerweijde organiseert zelf de Arek Matuszak clinic (veld) en tijdens de zaalperiode drie trainingen in de zaal. Daarnaast zijn er regelmatig keepersclinics van o.a. Goalieworks. Deze clinics zijn erg populair omdat het voor keepers ontzettend leuk is om met andere keepers ervaringen uit te wisselen.

De 11e speler
De keeper heeft een andere positie in het veld maar blijft natuurlijk de 11e speler! En een hele belangrijke want een keeper kan beslissend zijn in een wedstrijd. Aan het begin van het seizoen geeft de Keepersclub aan de coaches en managers van de Jongste Jeugd uitleg hoe de keeper het beste begeleid kan worden tijdens wedstrijden en trainingen. Door een keepersmaatje aan te stellen, af te spreken dat een doelpunt dat het team maakt, ook gevierd wordt met de keeper, pas het veld af te gaan als een keeper het pak uit heeft en samen de tas op te ruimen. We geven informatie hoe de trainingen voor het team én de keeper uitdagend kunnen zijn.

Informatie
Vragen of meer informatie nodig? Mail dan naar [email protected] of spreek ons aan op veld 5 op woensdag tussen 15.00-22.00 uur.

Goalkeepers are amazing!