header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie JJ Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen Keepersclub Zaalhockey
 
Organisatie Jongste Jeugd
De Jongste Jeugd is onderverdeeld in een aantal leeftijdslijnen. Deze lijnen worden weer onderverdeeld in jongens en meisjes. Elke lijn heeft voor zowel de jongens als de meisjes een hoofdtrainer, een lijncoördinator en een technisch coördinator.
  • Een hoofdtrainer zorgt voor de invulling van de trainingen en de aanstelling en begeleiding van de trainers. 
  • De lijncoördinator verzorgt veelal de communicatie tussen Schaerweijde en de coaches/ouders met betrekking tot de lijn waarin jouw kind hockeyt. Daarnaast houdt de lijncoördinator de sociale context van de lijn in de gaten en organiseert door het jaar heen leuke activiteiten zoals de pietentraining, maxikamp, slotdag etc. 
  • De technisch coördinator bekijkt per lijn de hockey technische ontwikkeling en voortgang van de kinderen en begeleidt de coaches in spelwijze van Schaerweijde.

Hoofdtrainer, lijncoördinator en technisch coördinator begeleiden met zijn drieën hun eigen lijn en werken nauw met elkaar samen om ervoor te zorgen dat alle kinderen optimaal plezier hebben in het hockeyspel. De namen van de teambegeleiding en alle coördinatoren per team zijn terug te vinden in de Schaerweijde-app.

De coördinatoren worden op hun beurt begeleid door de Jongste Jeugd Commissie. 

De trainingsopzet, begeleiding van de trainers en de ontwikkeling van het technisch beleid zijn de verantwoordelijkheid van de Schaerweijde Coaching Academy (SCA) in samenwerking met de Jongste Jeugd Commissie. De professionals en vrijwilligers die hierbij betrokken zijn, zijn ook terug te vinden onder Commissies.