header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie JJ Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen Keepersclub Zaalhockey
 
Jongste Jeugd
Schaerweijde heeft een grote en actieve jeugdafdeling opgedeeld in Jongste Jeugd en Junioren. Onder de Jongste Jeugd vallen alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar die graag willen leren hockeyen. 

Indeling Jongste Jeugd

Lijn

Leeftijd

Training

Dag

 Team

Funkey’s

5

1x per week training

woensdag

 nvt

Benjamins

6

1x per week training

aantal onderlinge wedstrijden

woensdag

 3x3

O8-lijn

7

1x per week training

competitie

woensdag

zaterdag

 3x3

O9-lijn

8

2x per week training

competitie

wo- & vrijdag

zaterdag

 6x6

O10-lijn

9

2x per week training

competitie

di- & do-dag

zaterdag

 8x8

O12-lijn

10-12

2x per week training

competitie

wisselend

zaterdag

 11x11


Jeugdbeleid 
Schaerweijde’s jeugdbeleid is ontwikkeld in samenwerking met bestuur, technische commissies en professionals en gaat uit van de 3 P’s (Plezier, Persoonlijke Ontwikkeling en Prestatie). Bij de Jongste Jeugd staan de eerste 2 P’s van Plezier & Persoonlijke Ontwikkeling voorop, de 3e P van Prestatie wordt bij de Junioren toegevoegd. In een plezierige omgeving brengen wij de kinderen de basisbeginselen van het hockeyspel bij en wat het is om onderdeel uit te maken van een team.

Doel is dat ieder kind/team op het eigen niveau plezier in het hockeyspel kan hebben en wordt uitgedaagd om het beste uit het spel (als individu en als team) te halen door in de trainingen en de begeleiding te sturen op 4 elementen. Spelers die doorstromen naar andere lijnen nemen technische kennis (speelstijl Schaerweijde) en terminologie (taal) mee en bouwen voort op wat ze in voorgaande jaren hebben geleerd.

Training, ontwikkeling en begeleiding van de jeugd zijn gericht op 4 elementen:
  1. Balvaardigheid
  2. Spelinzicht
  3. Fysiek en motoriek
  4. Mentaal, intrinsieke motivatie en zelfregulatie
Teambegeleiding
De wekelijkse begeleiding van de jongste jeugdteams ligt bij de (ouder-)trainer samen met de jeugdtrainer, ondersteunt door de hoofdtrainers, de coaches en vanaf de O12-lijn de manager. De trainer is verantwoordelijk voor de trainingen en krijgt hiervoor input van de hoofdtrainers. De coach begeleidt het team tijdens de wedstrijd en de manager regelt alles rondom het team en is het aanspreekpunt voor ouders.

Organisatie
Vanuit de club zijn veel vrijwilligers en professionals betrokken bij alles wat komt kijken bij de organisatie van de Jongste Jeugd. Meer informatie hierover: Organisatie JJ.

Materiaal
Om veilig en fijn te kunnen hockeyen is het volgende nodig:
  • Prettig zittende kleding om in te trainen, aangepast aan het weer
  • Hockeyschoenen
  • Hockeystick
  • Scheenbeschermers
  • Hockeybitje (kant en klaar of op maat gemaakt via Schaerweijde bij OrtholunaSports)
  • Schaerweijde tenue bestaande uit rokje/broek, shirt en kousen (niet verplicht voor Funkey's)

Betrokkenheid ouders
Schaerweijde heeft Sportiviteit & Respect hoog in het vaandel staan. Ouders hebben zowel op als langs het veld een voorbeeldfunctie voor de kinderen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Schaerweijde leert kinderen hockeyen maar opvoeden behoort niet tot de taken van de club. Op Schaerweijde gelden de gebruikelijke fatsoensnormen. Wij stellen prijs op een sportieve en gezellige sfeer en hebben respect voor elkaar en de club.

Onze vereniging draait op vrijwilligers. We doen hiervoor ook een beroep op ouders van alle jeugdleden. Zo zijn er vele ouders actief in commissies, als trainer, als scheidsrechter, als coach of als teammanager. Door de cultuur van Schaerweijde als familieclub is het erg leuk om er gezamenlijk voor te zorgen dat onze kinderen een fantastische tijd hebben op het hockeyveld. Iedereen kan een steentje bijdragen, ook zonder hockeyervaring (kijk voor de mogelijkheden bij Vrijwilligers).

Kosten
De kosten voor een jaar contributie veldhockey verschillen per leeftijdscategorie. Zie hiervoor Contributie.

Leuke links
Meer informatie over werkwijze

Ouders langs de lijn: