header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie Junioren Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen ParaHockey Keepersclub Zaalhockey
 
ParaHockey
ParaHockey bij Schaerweijde staat bekend om de positieve beleving door hockeyers en ouders/verzorgers. Belangrijke waarden zijn plezier, vertrouwen, veiligheid en vriendelijkheid. Hier geldt maar één motto: mee kunnen en willen doen is belangrijker dan winnen. Voor de ene ParaHockeyer betekent dat lekker een uur trainen zonder zorgen. Voor de ander is dit de uitdaging aangaan om een wedstrijd te leren spelen.

ParaHockey op Schaerweijde betekent dat er, meer dan bij reguliere hockeyers, rekening gehouden wordt met wat op individueel- en groepsniveau mogelijk is. Dit geldt op fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief vlak.

Doelgroep
Bij Schaerweijde is het mogelijk om mee te doen aan ParaHockey als het niet mogelijk is om in een regulier team te spelen en er daarnaast aan een aantal richtlijnen kan worden voldaan.
  • mobiel zijn (niet rolstoelafhankelijk)
  • een hockeystick kunnen vasthouden
  • besef te hebben van veiligheid en zonder gevaar voor zichzelf of een ander kunnen omgaan met een hockeystick en/of medespelers
  • aanwijzingen kunnen opvolgen
  • om kunnen gaan met anderen en/of in tweetallen kunnen functioneren
  • een wedstrijd(je) kunnen leren spelen.

Aspirant ParaHockeyers zijn welkom om – maximaal - drie proeftrainingen te komen volgen.

Trainingen en wedstrijden
De ParaHockeyers trainen op woensdagavond en zaterdagochtend. Voor degene die willen en kunnen, worden er wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. De wedstrijdvorm wordt aangepast naar kunnen en varieert tussen drie tegen drie en elf tegen elf. Deze wedstrijden worden op zaterdag gespeeld.

Als er geen wedstrijd is, kan er altijd getraind worden op zaterdagochtend. De groepjes worden zo ingedeeld dat iedereen lekker kan sporten, voldoende aandacht krijgt en graag een volgende keer terugkomt omdat het leuk (veilig, gezellig, vertrouwd) is.

Organisatie
De groep ParaHockeyers bestaat uit een dertigtal deelnemers. De band onderling is hecht en nieuwe leden worden warm onthaald. De coördinatie ligt bij een ouder met veel ervaring op het gebied van aangepast hockeyen. Deze coördinator informeert de ParaHockeyers en hun ouders/begeleiders over de wedstrijden, trainingen en extra evenementen. Een hoofdtrainer stuurt de vaste trainers aan. De trainers worden vanuit Schaerweijde begeleid en zij kennen de ParaHockeyers allemaal persoonlijk.

Na de training of wedstrijd wordt er verzameld in het clubhuis om iets te drinken, op te warmen of ervaringen te delen. Kortom: het ‘na-uurtje’.

De ParaHockeyers hebben hun eigen ‘Taartentoernooi’ (tegen andere clubs), Sinterklaas-familietoernooi (onderling) en in de winterperiode wordt er ook een paar keer zaalhockey gespeeld (facultatief). Een feestje of een keertje een andere sport uitproberen staat ook op het programma voor de geïnteresseerden.

Interesse? Mail naar [email protected]