header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie Junioren Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen G-hockey Keepersclub Zaalhockey
 
G-hockey
G-hockey bij Schaerweijde staat bekend om de positieve beleving door hockeyers en ouders/verzorgers. Belangrijke waarden zijn plezier, vertrouwen, veiligheid en vriendelijkheid. Hier geldt maar één motto: mee kunnen en willen doen, is belangrijker dan winnen. Voor de ene G-hockeyer betekent dat lekker een uur trainen zonder zorgen. Voor de ander is dit de uitdaging aangaan om een wedstrijd te leren spelen.

G-hockey op Schaerweijde betekent dat er, meer dan bij reguliere hockeyers, rekening gehouden wordt met wat op individueel- en groepsniveau mogelijk is. Dit geldt op fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief vlak.

Doelgroep
Bij Schaerweijde is het mogelijk om mee te doen aan G-hockey als het niet mogelijk is om in een regulier team te spelen en er daarnaast aan een aantal richtlijnen kan worden voldaan.
  • mobiel zijn (niet rolstoelafhankelijk)
  • een hockeystick kunnen vasthouden
  • besef te hebben van veiligheid en zonder gevaar voor zichzelf of een ander kunnen omgaan met een hockeystick en/of medespelers
  • aanwijzingen kunnen opvolgen
  • om kunnen gaan met anderen en/of in tweetallen kunnen functioneren
  • een wedstrijd(je) kunnen leren spelen.
Aspirant G-hockeyers zijn welkom om – maximaal - drie proeftrainingen te komen volgen.

Trainingen en wedstrijden
De G-hockeyers trainen op woensdagavond en zaterdagochtend. Voor degene die willen en kunnen, worden er gemiddeld acht keer per jaar wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. De wedstrijdvorm is zes tegen zes of drie tegen drie. Deze wedstrijden worden op zaterdag gespeeld.

Als er geen wedstrijd is, kan er altijd getraind worden op zaterdagochtend. De groepjes worden zo ingedeeld dat iedereen lekker kan sporten, voldoende aandacht krijgt en graag een volgende keer terugkomt omdat het leuk (veilig, gezellig, vertrouwd) is.

Organisatie
De groep G-hockeyers bestaat uit een dertigtal deelnemers. De band onderling is hecht en nieuwe leden worden warm onthaald. De coördinatie ligt bij een ouder met veel ervaring op het gebied van aangepast hockeyen. Deze coördinator informeert de G-hockeyers en hun ouders/begeleiders over de wedstrijden, trainingen en extra evenementen. Een hoofdtrainer stuurt de vaste trainers aan. De trainers worden vanuit Schaerweijde begeleid en zij kennen de G-hockeyers allemaal persoonlijk.

Na de training of wedstrijd wordt er verzameld in het clubhuis om iets te drinken, op te warmen of ervaringen te delen. Kortom: het ‘na-uurtje’.

De G-hockeyers hebben hun eigen ‘Taartentoernooi’ (tegen andere clubs), Sinterklaas-familietoernooi (onderling) en in de winterperiode wordt er ook een paar keer zaalhockey gespeeld (facultatief). Een feestje of een keertje een andere sport uitproberen staat ook op het programma voor de geïnteresseerden.

Interesse? Mail naar [email protected]