header foto header foto header foto header foto
Trainer/Coach worden Schaerweijde Coaching Academy
 
Training
Bij Schaerweijde vinden wij de opleiding van onze jeugd heel belangrijk. Samen met professionals hebben wij een jeugdbeleid voor de hele club van Funkey tot de O18-lijn en ParaHockey ontwikkeld waarbij de drie P’s (Plezier, Persoonlijke Ontwikkeling en Prestatie) centraal staan. 

Schaerweijde zet voor de trainingen jeugdtrainers, oudertrainers en professionele trainers in. Bij de aanstelling van trainers wordt gekeken naar de doelgroep en het vooraf vastgestelde vereiste niveau. De trainers worden begeleid door de Technisch Managers (TM'ers), hoofdtrainers en ouderbegeleiders (Jongste Jeugd en O12).

Voor de trainingen wordt gebruik gemaakt van de lesstof Hockey Praktijk aangevuld met de eigen trainingsstof en methodiek die door de TM'ers is/wordt ontwikkeld. De (jeugd)trainers worden deels binnen Schaerweijde opgeleid door de Schaerweijde Coaching Academy (SCA). Deze opleiding staat gelijk aan de door de KNHB aangeboden opleidingen HT1 en HT2.

Trainer worden?
Wij zijn altijd geïnteresseerd in jeugd, ouders en professionele trainers, die mee willen helpen onze jeugd te trainen. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden, die aansluiten bij jouw wensen en ervaring én de doelstellingen van Schaerweijde. Geïnteresseerd om training te geven bij Schaerweijde? Opgeven kan bij de Technisch Manager van de lijn:
Jeugdtrainers en professionele trainers ontvangen een marktconforme vergoeding. Oudertrainers worden niet vergoed. Hier gaan we uit van een vrijwilligersrol. Alle trainers ontvangen een SCA jas (vanaf de O10). Niet alleen om in de wintermaanden lekker warm te blijven op het veld, maar ook voor de herkenbaarheid naar de spelers.

Coach worden?
Elk team heeft een coach nodig. Als je interesse hebt om komend seizoen te coachen, maak dit dan kenbaar bij de technisch coördinator van de lijn. Meld je bij voorkeur voor eind mei van ieder seizoen aan. Dan kunnen we tijdig kijken wat de mogelijkheden zijn voor het komende seizoen. Opgeven kan bij de Technisch Coördinator van de lijn: de mailadressen vind je hier.