header foto header foto header foto header foto
 
Top

Albert Kees Manenschijn nieuwe coach Heren 1

23-5-2022

Schaerweijde heeft voor de komende seizoenen Albert Kees Manenschijn (1967) aangesteld als coach van Heren 1, dat ongeslagen naar de Tulp Hoofdklasse is gepromoveerd.  

Het kampioenschap is een resultaat van duurzaam beleid van de familieclub met ambitie uit Zeist. Bestuurslid Tophockey Niek van Exel: "Schaerweijde combineert veel ervaring en een langjarige inspanning om onze jeugd optimaal op te leiden en te laten doorstromen. Er presteren inmiddels veel door Schaerweijde opgeleide spelers in ‘Stadion de Kuil’. Wij zijn daar trots op en coaches als Suzan Veen en Tim Oudenaller dankbaar voor”.

Albert Kees Manenschijn vervangt aan het eind van dit seizoen Tim Oudenaller die op eigen verzoek vertrekt. Niek van Exel: "Schaerweijde is Tim erg dankbaar voor de rol die hij heeft gespeeld in het verder ontwikkelen van het team en de doorontwikkeling van onze jeugdspelers tot vaste krachten, iets waar we ons ook de komende jaren hard voor zullen maken”.

Onlangs maakte Albert Kees Manenschijn bekend dat hij na 6 jaar Rotterdam gaat verlaten. Manenschijn heeft ruime ervaring als coach bij meerdere hoofdklasse-teams en als assistent-coach van de Oranje Dames.

Niek van Exel: "We zijn er trots op dat we deze topcoach hebben aangesteld voor onze heren. De komst van deze ervaren coach geeft de rust en vertrouwen dat Schaerweijde Heren 1 zich verder zal kunnen ontwikkelen zoals gewenst”.


Nieuws afbeelding