header foto header foto header foto header foto
 
NL = Oranje

Eva de Goede ereburger van Zeist

21-10-2021

Meervoudig olympisch, Wereld- en Europees hockeykampioen, een prijzenkast vol met bekers en medailles. Meerdere keren de titel ‘beste hockeyer van de wereld’. Eva de Goede kreeg er donderdag 21 oktober uit handen van burgemeester Koos Janssen nog iets bij: de erepenning voor het Zeister ereburgerschap. Eva ontving deze bijzondere penning in het clubhuis van Phoenix voor haar uitzonderlijke sportprestaties en lokale maatschappelijke betrokkenheid. 

 

Ze geeft regelmatig sporttechnisch advies, lezingen en gasttrainingen bij de twee verenigingen in Zeist waarmee ze is verbonden: Phoenix waar het allemaal begon en onze club Schaerweijde, haar opstapje naar het tophockey. En de verbinding is gebleven. Nog deze zomer had Schaerweijde communicatie contact met Eva omdat we wilden weten hoe het kort voor het EK en de Olympische Spelen met haar ging in verband met een blessure. We kregen prompt reactie. Eva’s vader Frans is ook al zo verbonden met beide Zeister hockeyclubs en zeer regelmatig op en rond de velden van Schaerweijde te zien.

 

Wat is het daarom leuk dat we Eva en haar familie van harte mogen feliciteren met haar ereburgerschap, een onderscheiding die hoogst zelden wordt uitgereikt. En uniek: nog nooit kreeg een sporter de erepenning. We willen Eva ook bedanken. Voor het prachtige hockey natuurlijk, maar vooral voor de altijd open opstelling naar onze club en haar bereidheid iets voor ons te doen. Nooit is iets te veel. Dat was bijzonder en dat is het nog steeds! Het ontroert dat onze gemeente ook juist dat laatste aspect heeft benadrukt. Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsNieuws afbeelding