header foto header foto header foto header foto
 
Top

Update Schaerweijde Tophockey

19-7-2021

Laatste aanwinst H1, EK19 jaar in Valencia en oefenschema D1/H1

Pepijn Luijkx stapt over naar Schaerweijde
Komend seizoen speelt Pepijn Luijkx in het rood-zwart van Schaerweijde. De 27-jarige middenvelder van Kampong maakt de overstap naar wat hij noemt een mooi, leuk, jong en ambitieus team.

Pepijn zegt erover: "Ik ken Schaerweijde goed als club, het is een prachtig complex en ik ben met een aantal jongens goed bevriend. Naast het hockey krijgen spelers ook de ruimte om zich op maatschappelijk gebied verder te ontwikkelen”.

Coach Tim Oudenaller is heel blij met deze laatste aanwinst: "Met zijn 10 jaar hoofdklasse ervaring past hij heel goed in de mix van jong talent en meer geroutineerde spelers. Hiermee willen wij uit het team halen wat erin zit. Dat is een ambitie die bij Schaerweijde voor alle teams geldt en daarin willen H1 en D1 tot voorbeeld dienen”.

De voorbereiding van het nieuwe seizoen begintop 3 augustus. Pepijn kan niet wachten. "Ik heb heel veel zin om komend seizoen voor volle tribunes te gaan knallen met dit team”.

Schaerweijde opleiding loont: spelers en speelsters op EK
Op 19 juli begint het Europees Kampioenschap voor jongens en meisjes onder 19 in Valencia. Vanuit Schaerweijde zijn Casper Berkman, Pepijn Leenhouts en Boris Aardenburg geselecteerd. Ook Lucas Veen, inmiddels spelend bij HGC, is van de partij. Bij de meisjes zijn Noa van der Hurk en Isa Kroot (inmiddels overgestapt naar SCHC) geselecteerd. De eerste wedstrijd tegen Rusland wonnen onze jonge mannen met 9-0. Dinsdag spelen ze tegen België, vrijdag tegen Spanje en zaterdag wacht Duitsland op een treffen.

Zie hier meer info: https://hockey.nl/nieuws/nederlands-jongens-a/wat-je-moeten-weten-over-het-eku18-in-valencia/

Oefenprogramma D1 en H1
In de opmaat naar het nieuwe seizoen gaan onze dames en heren vanaf 3 augustus weer aan de slag met trainingen en oefenwedstrijden. Zie hier een handig overzicht.


 

 


Nieuws afbeelding