header foto header foto header foto header foto
 
Top

H1 heeft evenwichtige selectie voor nieuwe seizoen

16-6-2021

De coaches van Dames en Heren 1, Wouter van Voorst en Tim Oudenaller, leggen de laatste hand aan hun selecties voor het komende seizoen. Vandaag is er nieuws over H1 van Schaerweijde. 

Met de komst van 2 ervaren spelers en 4 talenten uit eigen kweek heeft trainer Tim Oudenaller zijn selectie voor komend seizoen op orde. De coach toont zich verheugd over zijn aanwinsten. Tim: 'de jeugdopleidingen van Schaerweijde werpen hun vruchten af. Maar liefst 4 mannen stromen dit jaar door vanuit A1, daar ben ik trots op en blij mee'. 

Casper Berkman, Pepijn Leenhouts, Boris Aardenburg en Daan Troost komen het team versterken. Ondanks dat vorig seizoen door Corona in het water viel ontwikkelen de talenten zich stug door. Tim: "ze passen goed in het team. We hebben een mooie mix van ervaren senioren en snelontwikkelende talenten. Zo zijn de Pakistanen Rashid Mehmood en Muhammed Rizwan ook weer van de partij in ons mooie stadion ‘De Kuil’ in Zeist.

Nieuws is ook dat Koen Visser van Kampong overkomt. De 22-jarige middenvelder heeft zin in het avontuur bij de ploeg die door een minder doelsaldo nog een jaar promotieklasse speelt. 'De ambitie van het team is te promoveren, een sportieve uitdaging waar ik graag m’n bijdrage aan lever. Niet als eenmalige act, maar door te bouwen aan het team met de intentie duurzaam hoofdklasse te kunnen gaan spelen'. 

Eerder kon Schaerweijde al melden dat Mark Weber het rood-zwarte shirt zal dragen. De strafcorner-specialist kent Tim nog van zijn tijd bij Qui Vive, waar ze samen promotie naar de Hoofdklasse afdwongen. 

Ronald Brouwer heeft besloten zijn imposante carrière te beëindigen. Dit hockey icoon had de afgelopen jaren heel graag Schaerweijde naar de hoofdklasse gebracht, maar twee Corona seizoenen staken hier spijtig genoeg een stokje voor. Zoals bekend hebben Dominique Aarts, Bas van Dedem, Pieter-Jan Voerman en Lucas Veen afscheid van Schaerweijde genomen.


Niek van Exel, bestuurslid tophockey, onderstreept de sportieve ambities van het team. 'Bij Schaerweijde willen we de ambitie van teams mogelijk maken. Dit team heeft het in zich mee te doen om het kampioenschap. Als familieclub met ambitie ondersteunen wij dat. Het belooft een mooi hockeyseizoen te worden'.

Schaerweijde Dames1 legt de laatste hand aan de selectie. Het D1-team heeft als doel uitgesproken te willen promoveren naar de Promotieklasse. Ook dat doel wil Schaerweijde ondersteunen. Nadere berichtgeving volgt waarin coach Wouter van Voorst zijn selectie voorstelt.


Nieuws afbeelding