header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie JJ Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen Keepersclub Zaalhockey
 

Zaalhockey
Zaalhockey wordt gespeeld in de winterstop van het veldhockey in de maanden december, januari en februari. Het spel is snel omdat het op een kleiner speelveld met minder spelers wordt gespeeld (team van zes spelers inclusief de keeper) en omdat in de zaal de zijlijnen bestaan uit balken waardoor een hele andere dynamiek ontstaat. Zaalhockey heeft een aantal andere spelregels dan veldhockey.

Wij gaan er van uit dat iedereen meedoet want zaalhockey is behalve erg leuk, ook goed voor het verbeteren van de hockeytechniek en de handelingssnelheid van een speler. Het is echter niet verplicht. Als een team niet voldoende zaalspelers telt, kan Schaerweijde eventueel teams of spelers samenvoegen.

Schaerweijde biedt zaalhockey aan vanaf de O8-lijn.

Training en wedstrijden
De trainingen vinden zoveel mogelijk plaats op de reguliere trainingstijden (alleen is de frequentie afwijkend) in de Jan Weverhal en in onze nieuwe Blaesweijde hal. 

Onze zaalhockeyteams nemen deel aan de zaalhockeycompetitie van de KNHB. Een zaalhockeywedstrijd duurt twee keer twintig minuten met een pauze van vijf minuten. Ieder team speelt twee wedstrijden per speeldag en hierdoor is er niet ieder weekeinde een wedstrijd. Soms worden de wedstrijden op zondag ingepland.

Materiaal
Behalve het Schaerweijdetenue, de trainingskleding en een hockeybitje is er voor zaalhockey extra materiaal nodig:

  • Zaalhockey-stick
  • Zaalhockey-handschoen (ter bescherming)
  • Zaalschoenen met een witte zool

Kosten
Voor zaalhockey wordt een aparte contributie gevraagd (zie onder Contributie).