header foto header foto header foto header foto
Algemeen Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen Trimhockey 7x7 Walking Hockey Flexhockey Busvervoer Zaalhockey
 

Zaalhockey

Zaalhockey wordt gespeeld in de winterstop van het veldhockey in de maanden december, januari en februari. Het spel is snel en dynamisch omdat het op een kleiner speelveld met minder spelers wordt gespeeld (team van zes spelers inclusief de keeper). Zaalhockey is daarom ook goed voor het verbeteren van de hockeytechniek en de handelingssnelheid van een speler. In de zaal bestaan de zijlijnen uit balken waardoor een hele andere dynamiek ontstaat. Bij zaalhockey zijn de spelregels net iets anders dan bij veldhockey.

Meedoen aan zaalhockey is niet verplicht. Als een team niet voldoende zaalspelers telt kan Schaerweijde eventueel teams of spelers samenvoegen.

Training en wedstrijden
De trainingen vinden zoveel mogelijk plaats op de reguliere trainingstijden (alleen is de frequentie afwijkend) in sportzalen rondom Schaerweijde.

Onze zaalhockeyteams nemen deel aan de zaalhockeycompetitie van de KNHB. Een zaalhockeywedstrijd duurt twee keer twintig minuten met een pauze van vijf minuten. Ieder team speelt twee wedstrijden per speeldag en hierdoor is er niet ieder weekeinde een wedstrijd.

Materiaal
Behalve het Schaerweijdetenue, de trainingskleding en een hockeybitje is er voor zaalhockey extra materiaal nodig:
  • Zaalhockeystick
  • Zaalhockeyhandschoen (ter bescherming)
  • Zaalschoenen met een witte zool
Kosten
Voor zaalhockey wordt een aparte contributie gevraagd (zie onder Contributie).