Top

SCHAERWEIJDE D1 EN H1 KOPLOPERS

28-9-2020

Goeie zaken noem je dat. Na uitduels tegen Almere en Qui Vive gaan zowel Dames als Heren 1 aan kop in hun competities in de Overgangsklasse B en Promotieklasse!

Dames 1 moest er echt voor knokken. Vallen en opstaan, noemde manager Hanneke van de Kamp het. Het werd uiteindelijk opstaan want na 70 minuten stond 2-3 op het scorebord. Schaerweijde opende de score via Cris Janssen, maar stond met nog vijf minuten op de klok met 2-1 achter. Omdat onze meiden in het vierde kwart vol voor de winst gingen, bleef succes echter niet achterwege. Alweer Cris Janssen, ‘woman of the match’, maakte de gelijkmaker en twee minuten later bleek Anoek Verdonck de matchwinner, want zij tekende de laatste goal van de middag aan.

Heren 1 verzaakte niet en won in De Kwakel van Qui Vive. Goals waren er van Muhammad Rizwan, Casper Horn (zijn eerste na zijn terugkeer) en in de ‘dying seconds’ tekende Pieter-Jan Voerman via een strafcorner voor de einduitslag.

Qui Vive bleek een taaie tegenstander, vocht als een leeuw en omdat Schaerweijde net als vorige week moeite had de vele kansen om te zetten in doelpunten, bleef het duel lang in evenwicht. Heren 1 bleef echter rustig en dat betaalde zich tenslotte uit.

Helaas kunnen wij op de volgende Super Sunday, 4 oktober vanwege de door het kabinet afgekondigde maatregelen geen publiek ontvangen! Wellicht is er wel een live stream, is er ook muzikale omlijsting en roept de speaker om. Als dat zo mag zijn, hoort u dat spoedig van ons. Dames 1 ontvangt om 12.45 uur Amstelveen, Schaerweijde Heren 1 speelt tegen Laren om 14.45 uur.